My selection. Your choice.

London Dry Gin

42% / 70cl / London, GB

Moderne, veelzijdige klassieker


Portobello Road Gin is ontworpen als een klassieke, veelzijdige gin die perfect uitgebalanceerd is: een robuuste hoeveelheid jeneverbes, frisse tonen van citrusvruchten en koriander en tot slot een wat zoete, kruidige en peperachtige afdronk.


Portobello Road Gin wordt gedistilleerd uit een basisspirit van Engelse tarwe en bevat 9 botanicals van over de hele wereld: jeneverbes, koriander, engelwortel, iriswortel, citroenschil, bittere sinaasappelschil, kassiepijp, zoethout en nootmuskaat.


Serveertips: in een G&T met een kwaliteitstonic en een schijfje roze pompelmoes of in een 'Dry Martini'.


GinURWay score: 94/100

Navy Strenght Gin

57,1% / 50cl / London, GB

Intensiteit met maritiem randje


Deze gin wordt gedistilleerd met dezelfde klassieke mix van negen botanicals, maar op een hoger alcoholniveau. Aan het einde van het distillatieproces wordt een kleine hoeveelheid Engels zeezout toegevoegd, wat resulteert in een subtiele maar uitgesproken smaak.


Het is intense, pittige en karaktervolle versie met een maritiem randje. Een gin voor liefhebbers van gin, en als je van de Portobello London Dry houdt, zul je Portobello Navy Strength ook erg lekker vinden!


Serveertips: in een 'power G&T' met een kwaliteitstonic en een schijfje roze pompelmoes of in een 'Army & Navy' cocktail.


GinURWay score: 96/100

Savoury Gin

London Dry Gin

Navy Strenght Gin

Savoury Gin

42% / 70cl / London, GB

Zachte zomerse kruiden


Portobello Road Savoury Gin put voor haar smaak en aroma's inspiratie uit het Middellandse Zeegebied door aan haar "klassieke" set van 9 botanicals ook bergamot, rozemarijn, basilicum en groene olijven toe te voegen, afgewerkt met een snuifje zeezout na distillatie.


Naast de jeneverbes en de citrus zorgen de basilicum en vooral de rozemarijn voor heerlijke kruidige toetsen, zowel in de neus als in de mond.


Serveertips: in een G&T met een Mediterranean (light) Tonic, een schijfje citroen en een takje rozemarijn, ofwel in een Savoury 'Gin Sour'.


GinURWay score: /100

42% / 70cl / London, GB

Moderne, veelzijdige klassieker


Portobello Road Gin is ontworpen als een klassieke, veelzijdige gin die perfect uitgebalanceerd is: een robuuste hoeveelheid jeneverbes, frisse tonen van citrusvruchten en koriander en tot slot een wat zoete, kruidige en peperachtige afdronk.


Portobello Road Gin wordt gedistilleerd uit een basisspirit van Engelse tarwe en bevat 9 botanicals van over de hele wereld: jeneverbes, koriander, engelwortel, iriswortel, citroenschil, bittere sinaasappelschil, kassiepijp, zoethout en nootmuskaat.


Serveertips: in een G&T met een kwaliteitstonic en een schijfje roze pompelmoes of in een 'Dry Martini'.


GinURWay score: 94/100

57,1% / 50cl / London, GB

Intensiteit met maritiem randje


Deze gin wordt gedistilleerd met dezelfde klassieke mix van negen botanicals, maar op een hoger alcoholniveau. Aan het einde van het distillatieproces wordt een kleine hoeveelheid Engels zeezout toegevoegd, wat resulteert in een subtiele maar uitgesproken smaak.


Het is intense, pittige en karaktervolle versie met een maritiem randje. Een gin voor liefhebbers van gin, en als je van de Portobello London Dry houdt, zul je Portobello Navy Strength ook erg lekker vinden!


Serveertips: in een 'power G&T' met een kwaliteitstonic en een schijfje roze pompelmoes of in een 'Army & Navy' cocktail.


GinURWay score: 96/100

42% / 70cl / London, GB

Zachte zomerse kruiden


Portobello Road Savoury Gin put voor haar smaak en aroma's inspiratie uit het Middellandse Zeegebied door aan haar "klassieke" set van 9 botanicals ook bergamot, rozemarijn, basilicum en groene olijven toe te voegen, afgewerkt met een snuifje zeezout na distillatie.

Naast de jeneverbes en de citrus zorgen de basilicum en vooral de rozemarijn voor heerlijke kruidige toetsen, zowel in de neus als in de mond.

Serveertips: in een G&T met een Mediterranean (light) Tonic, een schijfje citroen en een takje rozemarijn, ofwel in een Savoury 'Gin Sour'.


GinURWay score: 94/100

Meer over Portobello Road Gin ...

'The Ginstitute'

Eind 2011 besluiten Ged Feltham, Jake Burger en Paul Lane, drie vrienden en gin liefhebbers, om hun duizelingwekkende verzameling gin- en alcoholische artefacten te bundelen. Boven een cafeetje, op nummer 171 in de wereldberoemde Portobello Road, beginnen ze "The Ginstitute" - Londens tweede kleinste museum - met als unieke blikvanger hun 30 liter koperen stookketeltje 'Copernicus The Second'.


De drie vrienden beseffen al snel dat hun opzet niet compleet zou zijn zonder ook een eigen gin te ontwikkelen en gaan aan het werk. In de negen maanden van experimenteren die volgen, ontstaat langzaam het eigen karakter van hun gin. Een beetje meer van dit, een beetje minder van dat, deze combo zou passen voor een Martini, met deze zou je een heerlijke Negroni kunnen maken, kortom ... langzaam maar zeker ontstond er iets waar ze alledrie trots op konden zijn en was Portobello Road nr. 171 Gin geboren.


Portobello Road nr. 171 Gin

De basisspirit wordt in Engeland gedistilleerd uit Engelse tarwe, de negen (g)ingrediënten komen uit de hele wereld; jeneverbessen en liswortel uit Toscane, Spaanse citroenschillen, bittere sinaasappelschillen uit Haïti of Marokko, nootmuskaat uit Indonesië en kassiepijp uit Zuidoost-Azië. Gebotteld op een pittige 42% ABV werd zo een veelzijdige gin gecreëerd, met genoeg robuuste gin-smaken zoals jeneverbes, citrus en koriander om een Gin & Tonic te maken die ook echt naar Gin smaakt en niet alleen naar tonic, met genoeg elegantie om in te werken in een Dry Martini, met voldoende diepgang, karakter en intensiteit voor de perfecte Negroni en in het algemeen veelzijdig genoeg voor eender welke klassieke of moderne cocktail waar gin in wordt verwerkt.


De gin wordt al snel zo'n succes dat stookketel Copernicus de Tweede qua gestalte en volume veel te klein wordt en dus gaan de drie vrienden op zoek naar iemand met de kennis, het talent, het kunstenaarschap en de middelen om Portobello Road Gin op grotere schaal te distilleren. Die wordt gevonden in de persoon van Charles Maxwell, negende generatie distilleerder, voormalig voorzitter van de Worshipful Company of Distillers en eigenaar van The Thames Distillery in Zuidwest-Londen.


The Distillery

Ook het gebouw op nummer 171 wordt gaandeweg te klein en als ze de kans krijgen om het pand een paar huizen verderop op nummer 186 te betrekken aarzelen Ged, Jake en Paul niet lang. Daar verrijst The Distillery, een gebouw van vier verdiepingen hoog dat niet alleen een distilleerderij huisvest in de kelders waar het Ginstitute Team allerhand blends maakt, maar ook een bottle shop, een bar, ruimtes voor tastings en workshops en zelfs een restaurant met hotel! Beslist het bezoeken waard bij je volgende trip naar Londen! 


https://www.portobelloroadgin.com


https://www.the-distillery.london


(klik op de foto's hieronder om te vergroten)

Share by: