My selection. Your choice.

Toasted Gin

Toasted Gin

44% / 70cl / GENT, BELGIË

Klassieke gin met rokerige toets


Deze Belgische ambachtelijke gin wordt gestookt in kleine batches en tilt cocktails naar een hoger niveau. De liefst 13 speciaal geselecteerde botanicals verlenen Toasted Gin zijn typische kruidige en pittige tonen, maar geven ook een delicate geroosterde toets: zeste van citroen en sinaasappel, rozemarijn, bergalsem, salie, piment, heermoes, eikel, selim peper, iriswortel, engelwortel, korianderzaad en natuurlijk jeneverbes. 


Om het met de woorden van Glenn “GinURWay” Vanbellingen te zeggen: 

Op smaak starten we met een klassieke basis van jeneverbessen, een heerlijke mengeling van citrusvruchten, koriander en aards zoethout. Daarna komen een vleugje kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, hooi en subtiele hinten van groene asperges en salie het pallet vervolledigen. De afdronk is heerlijk bitter en droog, met een snuifje eik en een peperige kick.


Drink responsibly, get Toasted!


GinURWay score: 91/100


Serveertips: in een Toasted G&T met een schijfje sinaasappel of citroen, of probeer hem in een Toasted Gin Mule (met gemberbier en limoensap) of een Toasted Negroni!

44% / 70cl / GENT, BELGIË

Klassieke gin met rokerige toets


Deze Belgische ambachtelijke gin wordt gestookt in kleine batches en tilt cocktails naar een hoger niveau door zijn iets hoger alcoholgehalte.

De liefst 13 speciaal geselecteerde botanicals verlenen Toasted Gin zijn typische kruidige en pittige tonen, maar geven ook een delicate geroosterde toets: zeste van citroen en sinaasappel, rozemarijn, bergalsem, salie, piment, heermoes, eikel, selim peper, iriswortel, engelwortel, korianderzaad en natuurlijk jeneverbes. 


Om het met de woorden van Glenn “GinURWay” Vanbellingen te zeggen: 

Op smaak starten we met een klassieke basis van jeneverbessen, een heerlijke mengeling van citrusvruchten, koriander en aards zoethout. Daarna komen een vleugje kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, hooi en subtiele hinten van groene asperges en salie het pallet vervolledigen. De afdronk is heerlijk bitter en droog, met een snuifje eik en een peperige kick.



Drink responsibly, get Toasted!


GinURWay score: 91/100


Serveertips: in een Toasted G&T met een schijfje sinaasappel of citroen, of probeer hem in een Toasted Gin Mule (met gemberbier en limoensap) of een Toasted Negroni!

Meer over Toasted Gin ...

Gepokt en gemazeld

Toasted Gin werd gecreëerd door Jeroen Moernaut (Gent, 1978), gepokt en gemazeld in de wereld van sterke dranken.

Jeroen begon in 2007 als allereerste in België met een whisky- en spirits webshop onder de naam "The Bonding Dram", in 2023 herdoopt tot "Care For Craft Spirits". 

Hij heeft niet alleen een flinke staat van dienst als online distributeur, maar is ook meester-proever Jenever in de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distilleerders en Certified Craft Distiller bij Istill University en Distiller bij SyntraPXL Hasselt. 


Toasted 

Geen wonder dat in zijn hoofd dan ook al lang een concept voor een gin zat te rijpen.

Uit zijn achtergrond in de wereld van de whisky onthield Jeroen dat vrijwel elke blended scotch een klein percentage rokerige whisky bevat om extra ruggengraat toe te voegen. Dat idee wilde hij meenemen bij de conceptie van zijn eigen gin, omdat gin hoofdzakelijk gemixed gedronken wordt en veel gins volgens Jeroen kopje onder gaan in een mix met tonic, vermouth of amaro.

Jeroen ging te rade bij Thomas van Sterkstokers Distilleries die als sparringpartner zijn idee omzette in een prachtige dry gin.

Toasted Gin was geboren, zo genoemd naar de licht rokerige toets!


Kruimels 

En dat logo met die muis dan, hoor ik je vragen?

Wel, dat zit zo: als kleine, onafhakelijke handelaar en producent leeft Jeroen net als een muisje van de kruimels die de "grote jongens" laten liggen!


 www.careforcraftspirits.com


(klik op de foto's hieronder om te vergroten)


Share by: